Facebook Hesap Kapatma | Facebook hesabı nasıl kapatılır?

Facebook hesap kapatma işlemi anlatılıyor ve “Facebook hesabı nasıl kapatılır?” sorusu cevaplanıyor. Facebook hesap kapatma linki ziyaretçilerle paylaşılıyor.

Facebook Hesap Kapatma | Facebook hesabı nasıl kapatılır?
Reklamlar

Facebook, hesap sahibi kullanıcılarının birbiri ile iletişim kurmasını sağlayan ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan sosyal paylaşım sitesidir. Bu makalemizde çeşitli nedenlerle Facebook hesap kapatma işlemini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılara yardımcı olacağız.

Reklamlar

Facebook Hesabınızı Kolayca Kapatın

Şimdi hesap kapatma işlemine geçebiliriz. Bu işlem oldukça basittir. Kullanıcı adı ve şifresini bilen herkes hesabını kolayca kapatabilir. İlk olarak herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayardan facebook.com’a giriyoruz. Dizüstü veya masaüstü bilgisayarı olmayan kullanıcılar Telefondan Facebook Hesap Kapatma başlıklı makalemizi okuyabilirler. Facebook.com’a girdikten sonra kullanıcı adı ve şifrenizle profilinize giriş yapıyoruz. Hesaba girdikten sonra aşağıdaki hesap kapatma linkine tıklıyoruz.

Facebook Hesap Kapatma Linki: https://www.facebook.com/help/delete_account

Hesap kapatma linki tıklandıktan sonra “Hesabımı Sil” başlıklı bir pencere açılacak. Bu penceredeki “Hesabımı Sil” etiketli mavi düğmeye tıklıyoruz. Bu tıklamanın ardından “Hesabı Kalıcı Olarak Sil” başlıklı yeni bir pencere açılacak. Bu pencerede sizden iki ayrı alanı doldurmanız istenir. Bu alanlardan birincisi şifredir.

Reklamlar

Şifre istenilen alana Facebook hesabınızın parolasını yazmanız gerekiyor. Doldurmanızı istedikleri diğer alan da güvenlik kontrolüdür. Güvenlik kontrolü alanına size verdikleri metini girmeniz gerekmektedir. Güvenlik kontrolünde bazen metin bazen de görsel doğrulama istenebiliyor. Bu alanı doldururken dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız.

Facebook Hesap Kapatma Son Adım
Ekran görüntüsünde de gördüğünüz şifre ve güvenlik kontrolü alanlarını doldurun ve ‘Tamam’ düğmesine tıklayın.

Bu alanları doğru bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Aksi halde hesabınızı kapatmanız mümkün değildir. Şifre ve güvenlik kontrolü alanlarını doldurduktan sonra alt kısımdaki “Tamam” etiketli düğmeye tıklayın. Böylece Facebook hesabınızı kalıcı olarak kapatmış olursunuz.

Reklamlar

Hesabımı kapatmadan önce verilerimi yedekleyebilir miyim?

Elbette, hesabınızı kapatmadan önce verilerinizi yedekleyebilir ve kişisel bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Hatta verilerin yedeklenmesi hesabı kapatmadan önce kullanıcılara tavsiye ettiğimiz işlemdir. Hesabınızın yedeğini indirmek için ilk olarak hesabınıza giriş yapın. Ardından “Ayarlar” sayfasına girin. Genel hesap ayarları sayfasının alt kısmında “Facebook verilerinin kopyasını indir.” cümlesini göreceksiniz. Bu cümledeki bağlantıya tıklayın ve açılan sayfadaki yeşil renkli “Arşivimi Başlat” düğmesine tıklayın. Bu tıklamanın ardından sizden Facebook hesabınızın şifresini soran bir pencere açılacak. Şifrenizi girin ve arşivinizi başlatın. Arşiv tamamlandığında indirebilirsiniz. Yedeklediğiniz ve indirdiğiniz arşiv Facebook profilinize ait bilgiler içerdiğinden, içeriği güvende tutmalısınız. Bu dosyaları sakladığınız yer ve paylaştığınız alanları seçerken dikkatli olmalısınız.

Reklamlar

Kapattığım Facebook hesabı tam olarak ne zaman silinir?

Bu sorunun cevabını merak edenler Facebook hesaplarını başarılı bir şekilde kapatabilenlerdir. Hesabını kapatabilen arkadaşları tebrik ediyorum. Gelelim sorunuzun cevabına, hesabınızı kapattığınızda, arkadaşlarınız ve diğer kişiler hesabınızı ve paylaşımlarınızı göremezler. Lakin paylaşımlarınız ve diğer tüm verileriniz Facebook sunucularında belirli bir süre saklanır. Veri ve paylaşımlarınızın Facebook’tan ve Facebook yedeklerinden tamamen silinmesi 90 gün sürmektedir. Kapattığınız hesaba ait veri ve paylaşımlar Facebook tarafından silinirken, söz konusu veri ve paylaşımlara kimse erişemez. 90 günlük sürecin sonunda Facebook hesabınız ve hesabınıza ait veriler Facebook sunucularından silinir.

Reklamlar

Geçici Olarak Facebook Hesap Kapatma

Hesabını kalıcı olarak kapatmak istemeyen kullanıcılar bu başlık altında anlatılanları uygulayabilirler. Geçici olarak hesap kapatmak isteyenler için Facebook hesap dondurma diye bir seçenek var. Facebook hesabınızı dondurarak bir süre ortadan kaybolabilir ve istediğiniz zaman hesabınızı aktifleştirebilirsiniz. Hesabınızı geçici olarak kapattığınız profilinize ait paylaşımları ve diğer verileri kimse görüntüleyemez.

Facebook hesabı nasıl dondurulur?

Facebook hesap dondurma işlemi çok basittir. Aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak hesabınızı kolayca dondurabilirsiniz.

  1. Bilgisayarınızdan veya telefonunuzdan Facebook’a girin.
  2. Ayarlar sayfasını açın.
  3. Sol menüden “Güvenlik” sekmesine tıklayın.
  4. En alt satırda bulunan “Hesabını Dondur” satırına tıklayın.
  5. Açılan bölümden “Hesabını Dondur” bağlantısına tıklayın.
  6. Facebook profilinizin şifresini girin ve hesabınızı dondurun.

Bu altı adımı tamamladıktan sonra hesabınızı dondurmuş olursunuz. Hesabı dondurduğunuzda profiliniz kapatılır ve Facebook profilinizi kimse görüntüleyemez.

Reklamlar
Tek Tıkla Facebook Hesap Dondurma

Yukarıdaki adımları tamamlamakta zorlananlar aşağıdaki hesap dondurma bağlantısına tıklayarak doğrudan ilgili sayfaya ulaşabilirler.

Facebook Hesap Dondurma Linki: https://www.facebook.com/deactivate/

Hesap dondurma linkine tıkladıktan sonra hesabınızın şifresini girin ve hesap dondurma işlemini tamamlayın. Hesabınızı dondurduğunuzda Facebook üzerinden gönderdiğiniz mesajlar arkadaşlarınızın gelen kutusunda kalmaya devam edecektir. Hesap dondurma işleminin detayları için “Facebook Hesap Dondurma” başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.

7 YORUM VAR

  1. Merhaba, öncelikle böylesine yararlı bir makale hazırladığınız için teşekkür ederim. Hesabını kapatmak isteyen kullanıcılara verdiğiniz gönüllü destek takdire şayan. Şimdi ben Facebook hesap kapatma işlemini anlattığınız şekilde yaptım. Hesabım kapatıldı. Buraya kadar her şey güzel ama merak ettiğim bir husus var. Hesabımı kapatmadan önce bir arkadaşıma mesaj göndermiştim. Gönderdiğim mesaj arkadaşımın gelen kutusundan silinmiş midir? Bu konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

    • Merhaba Ebru Okur,
      Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Makalemizi beğenmeniz sevindirici. Gelim sorunuzun cevabına… Hesabınızı kapattığınızda, başkalarına gönderdiğiniz mesajlar silinmez. Gönderdiğiniz kişinin gelen kutusunda gözükmeye devam eder.

      • Hesabımızı kapattığımızda başkalarına gönderdiğimiz mesajlar neden silinmiyor? Yani bunun mantıklı bir açıklaması olmalı.

        • Merhaba Ekrem Bey,
          Facebook hesabınızı kullanarak gönderdiğiniz mesajlar, gönderilen kişinin gelen kutusuna aktarılır. Başkasının gelen kutusuna herhangi bir yaptırımda bulunamazsınız. Bu nedenle hesabınızı kapatsanız dahi mesajlar gönderilen kişinin gelen kutusunda duracaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın!
Lütfen bu alana isminizi girin