Google Hesap Kapatma | Google hesabı nasıl kapatılır?

Google hesap kapatma işlemi anlatılıyor. Ayrıca “Google hesabı nasıl kapatılır?” sorusu cevaplanıyor ve Google hesap kapatma linki paylaşılıyor.

Google Hesap Kapatma | Google hesabı nasıl kapatılır?
Reklamlar

Google, çok uluslu bir Amerikan anonim şirketidir. İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştiren Google, Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulmuştur. Bu ikili İnternet camiasında “Google Guys” olarak anılmaktadır. Google ve Google’a ait şirketler 2015 yılında Alphabet Inc. isimli çok uluslu konglomerada dahil olmuştur. Dünya üzerinde İnternet kullanan herkes Google ile karşılaşmıştır. Milyonlarca kişi de Google hesabı sahibi. Bu makalemizde Google hesap kapatma işlemini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılara yardımcı olacağız.

Reklamlar

Google Hesabınızı Kolayca Kapatın

Google hesabınızı kapatabilmeniz için giriş bilgilerinizin olması gerekiyor. Google hesabınıza başarılı bir şekilde girebiliyorsanız, hesap kapatma işlemine başlayabiliriz. İlk olarak hesabınıza giriş yapın ve aşağıdaki hesap kapatma linkine tıklayın.

Google Hesap Kapatma Linki: https://accounts.google.com/DeleteAccount

Google hesap kapatma linkine tıkladığınızda hesabınızın parolasını tekrar sorabilir. Eğer sorarsa parolayı girin. Parolayı girdikten sonra “Google hesabınızı silin.” Başlıklı bir sayfa açılacak. Bu sayfada hesabınızı kapattığınızda silinecek olan hizmet, ürün ve verilerin listesi karşınıza çıkacak. Bu sayfanın en altına inin.

Reklamlar

Sayfanın en alt kısmında bulunan “Evet, beklemede olan finansal işlemlerden dolayı ortaya çıkacak tüm ödemelerden halen sorumlu olduğumu biliyorum ve belirli durumlarda kazancımın ödenmeyeceğini anlıyorum.” ve “Evet, bu Google Hesabını ve tüm verilerini kalıcı olarak silmek istiyorum.” seçeneklerini işaretleyin. İşaretlemelerin ardından “Hesabı sil.” Etiketli mavi düğmeye tıklayın. Böylelikle Google hesabınız kalıcı olarak kapatılmış olur.

Google Hesap Kapatma Ekran Görüntüsü
Google hesap kapatma linkine tıkladıktan sonra açılan sayfanın en alt kısmı.

Bildiğiniz üzere Google hesabınızla birçok hizmet ve ürüne erişim sağlayabiliyorsunuz. Youtube, Blogger, Drive, Gmail ve Google+ bu hizmet ve ürünlerden bazıları. Google hesabınızı sildiğinizde bu hizmetlerin hiçbirini artık kullanamayacaksınız ve hem hesabınızı hem de verilerinizi kaybedeceksiniz. Ayrıca e-posta adresinizi Google dışında kullandığınız hizmetlerde kullanamayacaksınız. Örneğin; banka hesabınız için kurtarma e-posta adresi Gmail hesabınız ise, hesabınız artık kullanılamayacaktır. Hesabınızı kapattığınızda, tüm ürün, hizmet ve verilerin silineceğini unutmayın. Bu nedenle iyi karar vermeniz gerekiyor.

Reklamlar

Google hesabımı kapattığımda ne olur?

Hesabınızı kapattığınızda olacaklar:

  • Blogger hesabınız ve Blogger servisinde kayıtlı tüm bloglarınız silinir.
  • Google Drive hesabınız ve Drive servisinde yüklü olan tüm dosyalarınız silinir.
  • Gmail hesabınız ve Gmail üzerinden yaptığınız görüşmeler silinir.
  • Google+ profiliniz, marka ve sayfalarınız silinir.
  • Hesabınıza bağlı fotoğraflar silinir.
  • Youtube hesabınız, hesabınıza yüklediğiniz videolar, oynatma listeniz ve yorumlarınız silinir.
  • Takvim verileriniz silinir.
  • Google ile tüm ilişkiniz kesilir.
  • Tüm hizmet, ürün ve verileriniz Google sunucularından kalıcı olarak silinir.
Reklamlar

Google Verilerinizi Yedekleyin

Hesabınızı kapatmadan önce hesabınızdaki tüm verilerin arşivini oluşturabilirsiniz ve oluşturduğunuz arşivi bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Böylelikle Google Plus +1’leriniz, aramalarınız, bloglarınız, Chrome İnternet tarayıcı verileriniz, Drive’da yüklü olan dosyalarınız, fotoğraflarınız ve kişi bilgileriniz gibi birçok şeyin yedeğini alabilirsiniz. Hesabınızın yedeğini almak için aşağıdaki hesap yedekleme linkine tıklayın.

Hesap Yedekleme Linki: https://takeout.google.com/settings/takeout

Hesap yedekleme bağlantısına tıkladığınızda “Verilerinizi indirin.” başlıklı bir sayfa açılacak. Açılan sayfadan yedek arşivinize dâhil olmasını istediğiniz ürünleri seçin. Ardından sayfanın alt kısmındaki sonraki butonuna tıklayın. Adımları takip edin ve hesabınıza ait verileri bilgisayarınıza kaydedin. Böylelikle hesabınıza ait verileri bilgisayarınıza yedeklemiş olursunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın!
Lütfen bu alana isminizi girin