Google Plus Hesap Kapatma | Google+ hesabı nasıl kapatılır?

Google Plus hesap kapatma işlemi anlatılıyor. Ayrıca “Google Plus hesabı nasıl kapatılır?” sorusu cevaplanıyor ve Google Plus hesap kapatma linki paylaşılıyor.

Google Plus Hesap Kapatma | Google+ hesabı nasıl kapatılır?

Google+ hem bir kimlik doğrulama sistemi hem de sosyal paylaşım sitesidir. Google Plus veya G+ olarak da bilinir. Aından da anlaşılacağı üzere Google tarafından kurulmuştur. 20 Eylül 2011 kullanıma sunulan bu sosyal ağ 2012 yılının aralık ayında 500 milyon kullanıcıya ulaşmıştır. 111 milyon aktif kullanıcıya ev sahipliği yapan bu platform ülkemizde çok popüler değil. Yine de ziyaretçilerimize Google Plus hesap kapatma işlemini anlatacağız.

Google+ Hesabınızı Kolayca Kapatın

Google+ hesap kapatma işlemi oldukça basittir. İlk olarak Google hesabınıza giriş yapın ve Google Plus profilinizi açın. Ardından sol menüdeki “Ayarlar” bağlantısına tıklayın.

1. Adım - Google Plus hesabı nasıl kapatılır?
Ayarlar sekmesine tıklayın.

Bu tıklamanın ardından genel ayarlar sayfası açılıyor. Sayfanın en altına inin ve “GOOGLE+ PROFİLİNİZİ SİLİN” bağlantısına tıklayın. Tıkladığınızda sizden hesabınızın parolasını isteyen bir sayfa açılacak. Bu sayfaya hesabınızın şifresini girin ve devam edin. “Google+ profilinizi silin” başlıklı bir sayfayla karşılaşacaksınız. Bu sayfanın altındaki “Diğer Google ürünlerinde de takip ettiğim herkesten takibimi kaldır.” ve “Gerekli: Evet, Adınız Soyadınız (epostaadresiniz@gmail.com) için Google+ profilini silme işleminin geri alınamayacağını ve sildiğim verilerin geri yüklenemeyeceğini anlıyorum.” seçeneklerini işaretleyin. Ardından mavi renkli “SİL” düğmesine tıklayın ve Google Plus hesabınızı kalıcı olarak silin.

Google+ hesabımı kapattığımda ne olur?

Google+ profilinizi kapatırsanız, Google+ ürününün yanı sıra diğer hizmetleri ve bunların bir Google+ profiline bağlı verilerini de silersiniz. Google+ hesabınızı kapatmanız, dahil olduğunuz Gmail, Adsense, Adwords, Takvim ve Blogger gibi Google ürünlerini etkilemez.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kararınız kesinse hesabınızı kapatın.
  • Google Plus Hesap kapatma işlemi kalıcıdır.
  • Kapatılan hesabın geri açılması söz konusu değildir.
  • Hesabınızı kapattığınızda yorumlarınız, +1’leriniz ve diğer etkinlikleriniz de silinir.
  • Profilinizi sildiniz, tekrar kullanmak istiyorsanız yeni bir Google+ profili oluşturmanız gerekir.

Hesap Kapatma Linki

Çoğu sosyal ağda olduğu gibi Google Plus’da da hesap kapatma linki bulunmaktadır. Hesabınızı kapatmak için aşağıdaki hesap kapatma linkine tıklayın.

Google+ Hesap Kapatma Linki: https://plus.google.com/downgrade

Bu tıklamanın ardından Google sizden hesabınızın şifresini isteyecek. Hesabınızın şifresini girin ve işleme devam edin. İşlemin devamında karşınıza çıkan uyarıları dikkatlice okuyun. Ardından gerekli alanları işaretleyip Google Plus hesabınızı kalıcı olarak kapatın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın!
Lütfen bu alana isminizi girin